8 Ekim 2008 Çarşamba

Taksiyle çarpıp kaçtığı kadının hayalini görünce bayıldı. Vicdan azabıyla eşini arayınca yakayı ele verdi.

Zonguldak'ta maden işçisi sürücü, otomobiliyle çarpıp ölümüne yol açtığı kadını kömür ocağında gördüğünü sanarak bayılmasının ardından yaşadığı korku ve vicdan azabı sonucu kadının eşini telefonla arayınca, kazadan 2 yıl sonra teknik takip sonucu yakalandı.

25 Eylül 2006'da Üzülmez mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ayten Ünal'a (49) çarparak kaçan sürücüyle ilgili yolda bulunan far kırıklarından otomobilin markasını belirleyen polis ekipleri, soruşturmayı bu yönde sürdürdü.

Kentteki oto sanayi sitelerinde araştırma yapan polis, aracın buralarda tamir edilmediğini belirlemesi üzerine istihbarat çalışmasına yöneldi.

Bu arada, olayla ilgili Ünal'ın eşi Şerafettin Ünal, kendisini telefonla arayan tanımadığı bir kişinin, ''Eşinize çarpan kişi özür dilese affeder misiniz'' şekilinde sorular sorması üzerine polise başvurdu.

Ünal'ın telefonunu teknik takibe alan polis, gizli numaradan tekrar arayan kişinin, ölümüne yol açtığı kadının eşiyle zanlıyı buluşturmak istediğini öğrendi. Ünal'dan bir taksi durağı mevkisinde randevu vermesini isteyen emniyet güçleri, söz konusu yere gelen kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan ismi açıklanmayan kişi, kazayı kendisinin değil, arkadaşının yaptığını belirtmesi üzerine otomobilin sürücüsü olduğu belirlenen Serdar A. (25) yakalandı.

Serdar A'nın kazadan 20 gün sonra düğünü olması nedeniyle polise gidemediğini, otomobilini teyzesinin oğlunun evinin önüne sakladığını belirterek, daha sonra Ankara'da aracının onarımını yaptırıp, Trabzon'da sattığını söylediği bildirildi.

Madenlerde çalıştığı sırada ölümüne yol açtığı kadını yerin altında görerek ''ne yaptın sen'' dediğini zannedip bayıldığını, ardından da sürekli kabuslar görmesi üzerine vicdanını rahatlatmak için Ünal'ın eşine ulaştığını anlatan Serdar A, ölen kadının eşini kendisini affetmesi konusunda nabız yoklamak için aradığını belirttiği öğrenildi.

Serdar A, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hiç yorum yok: