7 Ekim 2008 Salı

Kanlı örgüt savaşta kullanılması yasak silahlarla saldırdı.

Kanlı saldırının ardından çok şey konuşuldu ama gözden kaçan çok önemli bir nokta var. O da teröristlerin elindeki silahlar. Bunlar kullanımı yasak olan silahlar... Peki PKK bu silahları nereden buldu. Terör uzmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Ercan Çitlioğlu'nun açıklamaları dikkate değer. Bakın neler söylüyor.

MEVSİ KAZILAMAYAN KARAKOL: "Bakın, şimdi şu noktalara dikkat edelim. Saldırıya uğrayan Aktütün karakolu değil, öncü birliğin konuşlandığı Bayraktepe mevkii. Aktütün karakolu ile Bayraktepe arasında 6 km mesafe var. Bayraktepe bazalt kayalıklardan oluşan ve çok sert bir araziye sahip bir mevkii. Bazalt kayalar yanardağların püskürmesinden sonra oluşan, mevzi kazılması mümkün olmayan özelliklere sahip.

ASIL HEDEF BAYRAKTEPE: Bayraktepe ile Aktütün arasındaki mesafe 6 km olmasına rağmen, aradaki mesafe ancak 2.5 saatte alınabiliyor. PKK’nın saldırısı medyada yansıtıldığı gibi Aktütün'de değil, Bayraktepe'de. PKK Bayraktepe’yi ele geçirse, elbette ondan sonraki hedefi Aktütün olacaktı ama Bayraktepe’ye ulaşamadı. "

61 ASKER 350 TERÖRİSTE KARŞI: Bayraktepe’de saldırı esnasında 61 askerimiz mevcuttu. Saldıran grup ise 350 teröristten müteşekkildi. 350 terörist 61 kişilik asker gücüyle püskürtüldü.
Üstelik saldıran terörist grup çok ağır ve kullanılması yasak silahlarla saldırdı. İKİYE BÖLEN SİLAH: "Doçka marka uçaksavarlar kullandılar. Bu silahların mermi çapı 12.7 mm’dir. İnsana isabet ettiğinde gövdesini ikiye böler. Cenevre Konvansiyonuna göre bu silahların insana karşı kullanılması yasaktır. Uçaksavarlar uçaklara ve zırhlı araçlara karşı kullanılır. Uçaksavarları insanlara karşı kullanmak bir savaş suçudur." BU SİLAHLAR NEREDEN ALINDI? : "Doçka uçaksavarları Ruslar üretiyor ve bunlardan Irak’ta çok bolca var. Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminde bu uçaksavarlardan bol miktarda var. Barzani’nin peşmergeleri de bu uçaksavarları kullanıyor. Doçka uçaksavarlar aslında eski tip silahlar ama PKK’nın bunları kullanmasının şöyle bir sebebi var. Doçka uçaksavarlar kolayca sökülüp, katırlara yüklenerek taşınıp, ardından da çok kolayca tekrardan monte edilebiliyorlar. PKK bu uçaksavarları söküp, parça parça taşıyıp, istediği mevzide kolayca monte edebildiği için tercih ediyor.

PEŞMERGELER Mİ VERİYOR?: "PKK bu silahları hem peşmergelerden, hem de Irak’taki direnişçilerden alıyor. Biliyorsunuz, Saddam zamanında Irak Rusya’dan silah alırdı. Saddam sonrasında da bu silahlar Irak’ta kaldı ve Kuzey Iraklı Kürtlerle ABD’ye karşı direnenlerin eline geçti."

NAYLON GİYİP GİZLENDİLER: "PKK’lı teröristler giysilerinin üzerine naylon geçirerek termal kameranın ısı ölçümünü engelliyorlar. Termal kameralar dağ keçisi ile insan arasındaki farkı dahi ölçüyor ama terörist üzerine naylon geçirince ölçüm yapamıyor."

Hiç yorum yok: