9 Ekim 2008 Perşembe

Demat Akalın'ın hapsi isteniyor. Akalın'ın hangi sözleri, iki ünlü ismi mahkemelik etti

Şovmen Mehmet Ali Erbil, kendisi ve kızı Sezin Erbil'e hakaret ettiği iddiasıyla şarkıcı Demet Akalın'ın yargılandığı davada, "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık
Demet Akalın katılmadı. "Müşteki" Mehmet Ali Erbil ise duruşmada hazır bulundu.

Şikayeti sorulan Erbil, kızı Sezin Erbil'in, şarkıcı Alişan Serkan Tektaş ile nişanlandığını ancak daha sonra ayrıldıklarını kaydetti.

Bu olayın ardından Demet Akalın'ın basın toplantısı gibi kameraların bulunduğu bir ortamda Tektaş'a "neden ayrıldıklarını" sorduğunu belirten Erbil, soruya cevap verilmeden Akalın'ın "Ayrıldığın iyi oldu. Sana bundan sonra şerefli bir babanın şerefli kızını alırız" dediğini anlattı. Erbil, bu sözlerle kendisi ve kızının küçük düşürüldüğünü öne sürdü.

Hakim Cavit Marancı'nın sanık ile aralarında daha önceden bir sorun olup olmadığını sorduğu Erbil, "Bir sorunumuz yoktu. Arkadaşımızdı. Birazcık ağzını tutamayan bir arkadaşımız olduğu için kamuoyu önünde böyle sözleri vardır" dedi.

Mehmet Ali Erbil ve Sezin Erbil'in suçtan zarar görme ihtimalleri bulunduğundan "katılan" olarak davaya kabul edilmesine karar veren hakim Marancı, bu celseye gelmeyen Akalın'ın gelecek duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşma, Akalın'ın savunmasının alınması amacıyla ertelendi.

Erbil, adliyeden ayrılırken gazetecilerin "Bir şey söyleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna, "Yargı söyleyecek" yanıtını verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Demet Akalın'ın "hakaret" suçundan 4 ay ile 2,5 yıl arasında hapsi isteniyor.

Hiç yorum yok: